Nosaltres

Valors

A Heretat Baltà de Cela, cultivem els somnis i desitjos que han anat passant de generació en generació, arrelant una tradició al cor del Penedès. Les nostres vinyes, certificades ecològicament, ens permeten oferir uns vins excepcionals i una experiencia enoturística única a la nostra finca envoltada d’un paisatge idíl·lic.

Els nostres productes ecològics s’elaboren únicamente amb el raïm i les olives de les nostres vinyes i oliveres. El nostre procés artesanal, des de la collita manual fins a la selecció meticulosa del raïm, garanteix la qualitat inigualable de cada ampolla que surt del nostre celler.

Ens enorgulleix oferir vins i olis ecològics de primera qualitat i amb produccions limitades que cuidem i mimem de principi a fi. Des de la vinya fins a la copa, cada pas està impregnat d’il·lusió, passió i respecte per la terra i el medi ambient.

J. Baltà de Cela
J. Baltà de Cela
A Vilafranca del Penedès:
"Cuna de mis amores dónde nací y morir quisiera, archivo viviente de mis recuerdos infantiles, preciado relicario de mis progenitores, amada patria mía y de mis hijos, acoge cariñosa, esta modesta ofrenda con el mayor afecto, muy gustoso te dedica, el último de tus nacidos, pero el más entusiasta enamorado de tu gloriosa historia y tradición."
Prontuario de Química Usual Moderna 30 de Agosto de 1933

VOLS CONÈIXER LA NOSTRA HISTÒRIA?

Història Familiar

Heretat Baltà de Cela és un celler ubicat al Penedès fundat l’any 1889 per Josep Baltà R. de Cela.
L’any 2022 la  generació de la família recuperem aquest llegat per valorar la terra i els cultius de la finca
i donar nom als vins i olis ecològics que elaborem.

Josep Baltà de Cela, 1866 – 1937

Josep Baltà de Cela

Josep Baltà R. de Cela (1866 – 1937) va ser un científic i home polifacètic nascut a Vilafranca del Penedès. Després de llicenciar-se en Ciències Fisicoquímiques el 1886, va continuar la seva formació en àmbits científic-tècnics al llarg de la seva vida. Destacant en àmbits cultural, social i econòmic, va ser membre rellevant de la Comissió Provincial de Defensa contra la Fil·loxera i va tenir un paper destacat en les festivitats locals. Amb una passió per la viticultura, va iniciar un negoci vitivinícola a Guardiola de Font-Rubí amb la marca "Baltà de Cela". Malauradament, la fil·loxera va afectar negativament els seus negocis. Tot i marxar temporalment de Vilafranca per exercir com a director de l’Escola Superior d’Indústries de Terrassa, sempre va mantenir lligams amb la seva terra natal. Va conservar propietats agrícoles al Penedès i va ser reconegut com un home que mai va oblidar les seves arrels vitivinícoles. L'any 1992, el carrer municipal de Vilafranca del Penedès va rebre el seu nom com a homenatge.
Josep Baltà de Cela, 1866 – 1937
Primera etiqueta – Baltà de Cela 1899
Les primeres etiquetes que identificaven els vins elaborats per la família Baltà daten del 1889. Aquestes són les etiquetes més emblemàtiques de l'època, tot i que se sap que es van elaborar molts altres productes vitivinícoles amb J. Baltà de Cela al capdavant.
Primera etiqueta – Baltà de Cela 1899
Elaboració de vins a la finca de Grabuach
L'any 1899 és la data que consta a la família que es van començar a embotellar vins sota la marca J. Baltà de Cela a la finca ubicada al barri de Grabuac de Guardiola de Font – Rubí. En aquell moment, J. Baltà de Cela sempre utilitzava etiquetes en què deixava ben clar que l'origen del vi; el Penedès i la finca. A més, les etiquetes anaven sempre acompanyades de l'escut heràldic. Algunes de les parts d'aquestes etiquetes s'han recuperat i han servit d'inspiració per construir la nova imatge d'Heretat Baltà de Cela l'any 2022.
Elaboració de vins a la finca de Grabuach
Josep Baltà Elias, Josep Baltà Elias (1893 – 1973)

Josep Baltà Elias

Josep Baltà Elias (1893 – 1973) al igual que el seu pare, va ser un home de ciència. Va cursar les llicenciatures de física i química a la Universitat de Barcelona i la seva carrera professional el va portar a desenvolupar-se en el terreny de les telecomunicacions. El 1933 va guanyar la càtedra de física de la Universitat de Salamanca i poc després es va traslladar a viure a Madrid on va exercir de docent. La seva vida va estar clarament abocada a la ciència, malgrat que sempre va tenir present el llegat del seu pare i va decidir mantenir la finca familiar ubicada a Guardiola de Font-Rubí.
Josep Baltà Elias, Josep Baltà Elias (1893 – 1973)
Retrat de la masia als anys 50.
L'art i sobretot la pintura sempre va ser un àmbit d'interès per la família, sobretot en una època en què destacaven les persones polifacètiques i amb múltiples virtuts i aficions. A Aquest retrat, pintat pel fill gran de Josep Baltà Elias n'és una mostra. Josep Baltà Serret era l'hereu de la família i el responsable de continuar els somnis de J. Baltà de Cela. Va pintar diversos quadres retratant paisatges i escenes típiques del Penedès i de la finca. Aquesta pintura correspon a la masia familiar als anys cinquanta. En aquella època la masia tenia un celler i una petita cava per fer la criança dels vins.
Retrat de la masia als anys 50.
Josep Baltà Serret, 1922 - 1999

Josep Baltà Serret

Josep Baltà Serret (1922 - 1999) era enginyer industrial. Sempre va ser un enamorat del Penedès i de la viticultura. Aquesta passió per la finca familiar i l’entorn magnífic que l’envolta la va saber transmetre al seu fill Jaume que des de ben petit va poder veure com el seu pare, fidel als seus orígens i essent l’hereu de la finca familiar, va decidir seguir amb allò que havia començat el seu avi a finals del s.XIX
Josep Baltà Serret, 1922 - 1999
Etiquetes finca i celler Baltà 1960
Josep Baltà Serret liderava el projecte d’elaboració de cava a la finca. En aquesta ocasió els productes s’etiqueten sota el nom de Baltà. A la primera etiqueta es pot observar el Palau Baltà, edifici construït durant el s. XIII al costat de la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès. Aquesta etiqueta tenia per objectiu simbolitzar la unió de la família i la història amb el Penedès.
Etiquetes finca i celler Baltà 1960
Etiquetes finca i celler Baltà 1960
A la segona etiqueta consta de la silueta de la masia de Can Colomer, al barri de Grabuach, que en aquell moment formava part de la finca Baltà. El caràcter de J. Baltà i Serret es pot observar en aquestes etiquetes, que compten amb una tipografia atrevida i disruptiva per l’època. Ambdues etiquetes es va utilitzar durant a dècada dels anys 60 i es van comercialitzar arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol. Les ampolles es comercialitzaven amb un embolcall de palla i paper de seda i es protegien amb una caixa de fusta. Eren un producte Premium.
Etiquetes finca i celler Baltà 1960
Finca de Baltà de Cela 1999
La mort de Josep Baltà Serret arriba en un moment en què no només el petit celler ha quedat desfasat, sinó que tota la masia familiar comença a patir el pas dels anys i és necessària una reforma integral per resoldre alguns problemes estructurals i adaptar la finca a temps més moderns.
Finca de Baltà de Cela 1999
Jaume Baltà Moner

Jaume Baltà Moner

Jaume Baltà ha estat sempre una persona inquieta i, com ja és tradició familiar, amb una gran passió per la ciència i la cultura. Es va llicenciar en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Amant del Penedès i hereu de la finca familiar, decideix fer-se càrrec del llegat de les generacions passades i empren, junt amb la seva dona Lourdes el gran repte de reconstruir la finca familiar que amb el pas del temps s'havia anat deteriorant. La reforma de la finca que afronta és total, des de la masia a les propietats agrícoles que l'envolten. Inicialment, es realitza una reforma integral de la masia, etapa en la qual el celler obsolet que hi havia, ja sense cap mena de pràctica vitivinícola, desapareix per deixar pas a una vivenda adaptada als temps moderns.
Jaume Baltà Moner
Finca Baltà de Cela 2010

La finca, els orígens

Jaume Baltà, no escatima recursos en la reconstitució dels terrenys agrícoles de la família, replantant les vinyes i oliveres que havien estat greument malmeses amb el pas de generacions. Amb els anys, amplia la masia i la converteix en una finca novament productiva. Finalment, cedeix la seva il·lusió de tornar a elaborar vins tranquils i espumosos a la finca familiar als seus fills, que agafen el seu relleu per recuperar i posar a l'avantguarda la marca que Josep Baltà de Cela va crear a finals del s.XIX
Finca Baltà de Cela 2010
Rubèn i Aleix Baltà Arandes
Rubèn i Aleix Baltà Arandes

Rubèn i Aleix Baltà Arandes

Ambdós germans es crien a la finca familiar i gaudeixen de l’entorn que aquesta els brinda amb una infantesa molt lligada al camp al vell mig del Penedès. Formats en el terreny de les ciències i amb una inquietud constant i imparable la 5ª generació de la família Baltà assumeix el repte de reprendre el projecte vitivinícola que va iniciar el seu rebesavi. De la mà i direcció de l’Aleix, ambdós germans juntament amb el suport del seu pare Jaume, impulsen un projecte de recuperació de la marca que va crear Josep Baltà de Cela per tal de dignificar el producte que es conrea a la finca familiar. Aquest canvi passa sense cap tipus de dubte per elaborar i embotellar vins i olis de finca de gran qualitat.
Rubèn i Aleix Baltà Arandes
Rubèn i Aleix Baltà Arandes

ESTEM A DISPOSICIÓ

Posa't en contacte

Segueix-nos a instagram

El nostre dia a dia

Si vols saber-ne més del nostre dia a dia, acompanya’ns a les xarxes

BALTÀ DE CELA

Avís important

Per veure els nostres productes has de ser major d’edat. 

Tens més de 18 anys?